10 ایده برای نظم دهی یخچال
۱۰ ایده هوشمندانه برای نظم دهی یخچال و افزایش فضا
یخچال مرتب یعنی یک آشپزخانه دوستداشتنی!
حتماً برایت پیش آمده که دنبال یک بسته پنیر یا سس وسط یخچال بگردی و آخرش هم پیدایش نکنی. هر کدام از وسایل، بستهها و مواد غذایی اگر بینظم کنار هم قرار بگیرند، احتمال خراب شدن و دور ریختنشان خیلی بیشتر میشود. اما با چند ایده ساده میتوانی هم فضا را بزرگتر نشان بدهی، هم میوهها و خوراکیها را راحت پیدا کنی و هم مرتب و شیک داشته باشی.
در این مقاله از 70 کالا همراه ما باش تا 10 ایده برای نظم دهی یخچال را با هم بررسی کنیم.
1. باکس برای هر طبقه یخچال
یکی از بزرگترین چالشها در نظم دهنده یخچال، شناور شدن مواد کوچک و بستهبندیهای مختلف در فضای باز هر طبقه است. برای حل این مشکل، استفاده از باکسها و سبدهای تفکیککننده بهترین راهحل است.
وقتی مواد غذایی دستهبندی شده باشند، دیگر نیازی نیست برای پیدا کردن یک بسته کوچک، کل طبقه را زیر و رو کنید. همچنین، اگر یک ماده غذایی (مثلاً مربا یا عسل) هنگام برداشتن بریزد، تنها همان باکس کثیف میشود و تمیز کردن کل طبقه لازم نیست.
ترجیحاً از باکسهای شفاف یا نیمهشفاف پلاستیکی استفاده کنید تا محتویات داخل آنها به راحتی دیده شوند. میتوانید باکس های را در دسته بندی های زیر تقسیم کنید.
- باکس لبنیات: شیر، ماست، خامه، پنیرهای کوچک.
- باکس میانوعدهها: شکلاتهای کوچک، پودینگها، میوههای برشخورده آماده مصرف.
- باکس صبحانه: کره، مربا، حلوا ارده (اگر در یخچال نگهداری میکنید).
- نکته: باکسها را طوری بچینید که فضای باقیمانده در طبقه برای مواد بزرگتر (مثل پارچ آب یا ظرف غذای بزرگ) حفظ شود.
👈🏻 محصول پیشنهادی 70 کالا: باکس یخچالی درب دار کریستالی

2. سبد کشویی برای سبزیجات و میوهها
کشوی مخصوص میوه و سبزیجات اگر بیش از حد پر یا نامرتب باشد، کارایی اصلی خود را از دست میدهد. این کشوها برای تنظیم رطوبت طراحی شدهاند، اما نحوه نگهداری مواد در آنها اهمیت زیادی دارد.
سبزیجات و میوهها، به خصوص آنهایی که گاز اتیلن تولید میکنند (مثل سیب و موز)، باید جدا نگهداری شوند تا از پژمردگی زودرس بقیه محصولات جلوگیری شود. همچنین، رطوبت باید در حد مناسبی حفظ شود.
اگر کشوی شما قابلیت تنظیم رطوبت دارد، از آن استفاده کنید. سبزیجات برگدار (مانند کاهو و اسفناج) نیاز به رطوبت بالا دارند، در حالی که میوههایی مانند سیب و گلابی نیاز به رطوبت پایینتری دارند.
میوهها و سبزیجات را مستقیماً روی کف کشو نگذارید. یک سبد پلاستیکی یا سیلیکونی با کف سوراخدار تهیه کنید. این کار باعث گردش بهتر هوا (به خصوص هوای سرد) در اطراف محصولات شده و از تجمع رطوبت اضافی که عامل کپک و فساد است، جلوگیری میکند.
حتماً میوهها و سبزیجات را جداگانه بچینید. یک بخش از کشو برای سبزیجات و بخش دیگر برای میوهها.
👈🏻 محصول پیشنهادی 70 کالا: سبد نظم دهنده همه کاره
3. قفسه اضافی
بسیاری از یخچالها، به خصوص مدلهای قدیمیتر، دارای فضای خالی عمودی بین دو طبقه هستند که معمولاً استفاده نمیشود. این فضای مرده بهترین محل برای نصب قفسههای آویز کوچک است.با نصب این قفسهها، شما عملاً تعداد طبقات مفید یخچال را افزایش دادهاید بدون اینکه نیاز به خرید یک یخچال بزرگتر باشد.
قفسههای آویز معمولاً از جنس فلز یا پلاستیک فشرده ساخته شده و مستقیماً به لبههای قفسه اصلی متصل میشوند. از این قفسه ها میتوانید برای نگهداری بسته های کوچک پنیرهای ورقهای، تخم مرغ های اضافه و بسته بندیهای کوچک سوسیس یا ژامبون استفاده کنید.
نکته: مطمئن شوید که شیئی که در این قفسه قرار میدهید، وزن زیادی نداشته باشد تا هنگام باز و بسته کردن درب، سقوط نکند.
👈🏻 محصول پیشنهادی 70 کالا: ظرف تنقلات اکرلیک آبکش

4. نظم دهنده در یخچال برای سس و بطریها
درب یخچال مملو از بطریها، شیشهها و سسهاست. اگر این موارد به صورت نامرتب روی هم قرار گیرند، علاوه بر ظاهر نامرتب، برداشتن یکی از آنها میتواند باعث ریختن بقیه شود. در یخچال معمولاً دمای بالاتری دارد و برای مواد نگهدارنده مانند سسها ایدهآل است. سازماندهی صحیح باعث میشود همه سسها به یک نگاه دیده شوند و در زمان پخت و پز نیازی به جستجو نباشد.
- بطری های بلندتر (مثل نوشابه های بزرگ یا بطریهای آب) را در ردیف عقب قرار دهید. بطریهای کوتاهتر (مانند سسهای تند کوچک یا آبلیمو) در ردیف جلو قرار گیرند.
- اگر درب یخچال شما طبقات با ارتفاع قابل تنظیم دارد، حتماً ارتفاع را بر اساس بلندترین بطری موجود تنظیم کنید تا از فضای عمودی به بهترین نحو استفاده شود.
👈🏻 محصول پیشنهادی 70 کالا: نظم دهنده یخچال
5. ظرف شفاف برای نگهداری غذا
باقیمانده غذاها (مانند خورش، پلو یا مرغ پخته) دشمن نظم در یخچال هستند، زیرا اغلب در ظروف نامرتبط یا کیسههای پلاستیکی که روی هم میافتند، نگهداری میشوند. ظروف شفاف به شما اجازه میدهند محتویات را ببینید، که این امر از فراموش شدن غذاهای قدیمی و فاسد شدن آنها جلوگیری میکند. قابلیت چیدن ظروف روی هم نیز فضای عمودی را بهینه میسازد.
- ظروف مستطیلی یا مربعی (به جای گرد) بهتر روی هم چیده میشوند و فضای کمتری را هدر میدهند.
- ظروف شیشهای (مانند ظروف پیرکس) علاوه بر شفافیت، قابلیت انتقال مستقیم از یخچال به فر یا مایکروویو را نیز دارند.
- غذاهایی که زودتر پخته شدهاند را در جلوی سینی قرار دهید و غذاهای جدیدتر را عقبتر بگذارید.
👈🏻 محصول پیشنهادی 70 کالا: راف کریستالی شفاف و باکس چند منظوره دسته دار

سبد نظم دهنده یخچالی
6. جداکننده کشو برای خوراکی های کوچک
کشوها اغلب به دلیل نبود تقسیم بندی، تبدیل به محل تجمع خوراکیهای کوچک و متفرقه میشوند؛ جایی که یک بسته کره ممکن است در زیر یک سوسیس گم شود. جداکنندهها به شما اجازه میدهند بافتهای مختلف غذایی را از هم مجزا کنید، مثلاً مواد فرآوری شده پروتئینی را از مواد لبنی جدا نگه دارید.
- از تقسیم کننده های طولی و عرضی استفاده کنید که قابل تنظیم با ابعاد کشو باشند.
- دستهبندی در کشو:
- یک بخش برای پنیرهای ورقهای و بلوکی.
- یک بخش کوچک برای کره و مارگارین.
- بخشی جداگانه برای سوسیسها و کالباسهای بستهبندی شده.
- نکته برای مواد گوشتی خام: اگر گوشت یا مرغ خام در کشو نگهداری میکنید (که توصیه میشود این کار را در ظروف دربسته در پایینترین قفسه انجام دهید)، حتماً از یک سینی پلاستیکی کاملاً آببندی شده به عنوان زیرلایه استفاده کنید تا در صورت نشت خونابه، سایر مواد آلوده نشوند.
👈🏻 محصول پیشنهادی 70 کالا: نظم دهنده یخچال
7. برچسب ساده برای راحتی بیشتر
بدون برچسب گذاری، تشخیص اینکه آیا غذایی که دو هفته پیش پختهاید هنوز قابل خوردن است یا خیر، دشوار میشود. این امر منجر به اتلاف مواد غذایی میشود. برچسبگذاری زمان نگهداری غذا را مشخص میکند و به شما اطمینان میدهد که از مواد غذایی تازه در اولویت استفاده میکنید.
- برچسب تاریخ انجماد/پخت: روی تمامی ظروف باقیمانده غذا، تاریخ دقیق پخت را با ماژیک قابل پاک شدن یا برچسب کاغذی بنویسید.
- برچسب محتوا: اگر ظرف شفاف نیست یا محتویات شبیه به هم هستند (مثل انواع مختلف سوپ)، نام غذا را بنویسید.
- برچسب مخصوص بطریها: برای بطریهای باز شده شیر، آبمیوه یا مایعاتی که تاریخ مصرف مشخصی ندارند، تاریخ باز شدن درب را یادداشت کنید.
👈🏻 محصول پیشنهادی 70 کالا: برچسب ادویه حبوبات و ظروف فریزری پا سماوری
8. ظرف مخصوص تخم مرغ
بیشتر یخچالها دارای یک محفظه تخممرغ در درب هستند که اغلب به دلیل طراحی نامناسب، باعث شکسته شدن تخممرغها در اثر لرزش یا فشار میشوند. تخم مرغ ها بسیار شکننده هستند و اگر بشکنند، تمیز کردن آن روی طبقات میتواند بسیار دشوار و آلودهکننده باشد. نگهداری آنها در ظرف مخصوص ایمنی را تضمین میکند.
- ظرفهای پلاستیکی مخصوص نگهداری تخممرغ که دارای درپوش محکم و ردیفهای گود هستند، بهترین گزینه میباشند.
- بهترین مکان برای نگهداری تخم مرغ، وسط یخچال است. دمای این قسمت ثابتتر از درب است و از نوسانات دمایی ناشی از باز و بسته شدن درب در امان میماند.
- اگر میخواهید عمر تخم مرغ را طولانیتر کنید، بهتر است آنها را در همان کارتن اصلی خود (که از نظر تهویه مناسب است) در قفسه اصلی قرار دهید، اما اگر هدف فقط نظم است، ظرف مخصوص درب یخچال مناسب است (به شرط اینکه درب یخچال جای ثابتی باشد).
👈🏻 محصول پیشنهادی 70 کالا: سبد تخم مرغ یخچالی

9. نظم دهنده بطری
بطری های شیر، نوشیدنی ها، آب معدنی یا حتی شربت های خانگی، در حالت ایستاده فضای زیادی از قفسه اصلی را اشغال میکنند و مانع قرار دادن ظروف بزرگتر میشوند. استفاده از نظم دهنده های افقی یا عمودی، فضای مفید قفسه را به شدت افزایش میدهد و به شما امکان میدهد تعداد بیشتری بطری را در فضای کمتری جای دهید.
- قفسه های چیدمان افقی: این ابزارها معمولاً دو یا سه طبقه مجزا دارند که بطریها به صورت افقی داخل آنها قرار میگیرند و میتوانند روی هم چیده شوند. این قفسهها شبیه قفسههای مخصوص قوطی های نوشابه عمل میکنند.
- ایستگاه نوشیدنی: تمام نوشیدنی ها (آب، شیر، آبمیوه) را در یک منطقه مشخص قرار دهید تا مشخص شود کدام طبقه برای نوشیدنیها رزرو شده است.
- نکته در مورد شیر: چون شیر در یخچال به سرعت خراب میشود، بهتر است آن را در قفسه میانی قرار دهید (نه درب) و در صورت استفاده از نظم دهنده، مطمئن شوید که تاریخ مصرف آن به صورت واضح مشخص است.
👈🏻 محصول پیشنهادی 70 کالا: نظم دهنده قوطی نوشابه یخچالی
10. دسته بندی مواد غذایی
نظم دهی یکپارچه بر اساس “منطقه دمایی و نوع مصرف” باعث میشود که استفاده از یخچال کاملاً شهودی شود. هر بخش از یخچال دارای دمای کمی متفاوت است. با دستهبندی منطقی، مواد حساستر (مثل گوشت خام) در خنکترین نقاط قرار میگیرند و مواد کمتر حساس در مناطق گرمتر.
نقشه پیشنهادی 70 کالا برای یخچال سه طبقه استاندارد:
- طبقه بالا (نزدیک به فریزر و خنکترین قسمت):
- لبنیات پاستوریزه (شیر باز، ماست).
- نوشیدنیها (آب، آبمیوه آماده).
- غذاهای آماده یا باقیمانده که قرار است سریع مصرف شوند.
- طبقه وسط (قسمت اصلی نگهداری):
- غذاهای آماده در ظروف دربسته.
- تخممرغ (بهتر است اینجا باشد تا در درب).
- پنیرهای باز شده.
- طبقه پایین (معمولاً بالای کشوها):
- گوشت، مرغ و ماهی خام (همیشه در ظرف دربسته یا سینی برای جلوگیری از چکه کردن).
- کشوها:
- میوهها و سبزیجات (تفکیک شده طبق ایده ۲).
- درب یخچال:
- چاشنیها و سسها (که به دلیل مواد نگهدارنده، دما برایشان کمتر حیاتی است).
- کره، مربا، ترشیجات باز شده.
جمع بندی
نظم دهی یخچال فقط کار زیبایی نیست، بلکه یک استراتژی کارآمد برای آشپزخانه است. این کار یعنی صرفهجویی در وقت، ماندگاری بیشتر غذا و در نهایت، کاهش هزینههای ناشی از دور ریختن مواد غذایی فاسد شده و همچنین حفظ سلامتی خانوادهات با دسترسی سریع به خوراکیهای مورد نیاز. با همین ایدههای راحت و کاربردی، یخچالت همیشه مرتب و کارآمد خواهد بود.
اگر به دنبال نظم دهنده یخچال هستی، حتماً سری به سایت ۷۰ کالا بزن و انواع باکس، سبد، ظرف و قفسههای شیک و کاربردی را ببین و سفارش بده!
پر فروش ترین محصولات 70 کالا
شیشه مکارتی چهار گوش کد V2025
نظم دهنده کشو لباس
جا کفشی تاشو
ظرف فریزری پک 5 عددی کد T 2050
درب ادویه پاش مکارتی چفتی s200
روبالشتی سفری ضد باکتری G656
راف 2 طبقه جنس ضخیم کد Q 554
باکس بدون در اسکلت دار P6
باکس لباس اسکلت دار کد B398
آویز شال و روسری مارپیچ کد 252
- Design trends (11)
- آرایشی (41)
- آشپزی (41)
- ترفند (62)
- دستهبندی نشده (2)
- سلامت و زیبایی (95)
- کودکان (13)
- مدرسه (5)
- مقالات آموزشی (235)
- هوش مصنوعی (2)
