راههای تقویت حافظه

راههای تقویت حافظه رو میدونی؟ میدونی چقدر میتونه داشتن یک حافظه قوی به زندگیت کمک کنه؟ حافظه ضعیف و قوی هم مثل چشم ضعیف میمونه، تا زمانی که مقایسه نکنی نمی فهمی که چشمت ضعیفه و فکر می کنی همه مثل تو دنیا رو میبینن.

برای همه ما پیش اومده که در طول روز مثلا یهو یادمون بره گوشیمون رو کجا گذاشتیم، اسم یک فرد آشنا توی خیابون رو به یاد نیاریم، لیست خرید رو توی خونه جا بزاریم و…


حافظه، مثل عضلات بدن ما میتونه با انجام دادن یک سری از کارها ظرفیتش زیاد بشه. این مفهوم به عنوان نوروپلاستیسیته شناخته می شه.

درواقع دانشمندا به این نتیجه رسیدن که ظرفیت حافظه ما ثابت نیست، بلکه مثل پلاستیک انعطاف پذیر است.

پس اگه میخواید لذت داشتن یک حافظه قوی که اول خودت بعد اطرافیانت رو شاد میکنه به دست بیاری، تا انتهای مقاله از 70کالا رو بخون و یه دفترچه داشته باش و یادداشت کن، تا همین مطلب رو هم فراموش نکنی!

اگرچه فضای مجازی و بمباران اطلاعات نمیزاره که چیز مفیدی رو به یاد بیاری. پس همیشه یک قدم از بقیه جلوتر باش و اون قدم داشتن دفترچه یادداشت یا نوت گوشیت می تونه باشه.

راههای تقویت حافظه

راههای تقویت حافظه

1. از مغزت همیشه کار بکش!

همونطور که بالا هم خدمتتون عرض کردم، قدرت حافظه درست مانند قدرت عضلانی است.

هر چقد بیشتر از اون استفاده کنید، قوی تر می شه. اما شما نمی تونید هر روز به یک اندازه وزنه بردارید و انتظار داشته باشید که قوی تر بشید.

شما باید مغز خودتون رو دائماً در چالش نگه دارید. یادگیری یک مهارت جدید یک راه خیلی خوب برای تقویت ظرفیت حافظه مغزتونه.


فعالیت های زیادی برای انتخاب وجود دارن اما مهمتر از همه، شما باید چیزی رو پیدا کنید که شما رو از منطقه راحتی خودتون خارج کنه تا بتونه توجه کامل شما را جلب کنه.

راههای تقویت حافظه

در این پایین براتون چند نمونه مثال از راههای تقویت حافظه رو آوردیم:

-یک ساز جدید یاد بگیر

-ساخت سفال

-بازی های فکری مانند سودوکو یا شطرنج را انجام دهید

-نوع جدیدی از رقص مانند تانگو را یاد بگیرید

-یک زبان جدید یاد بگیرید

راههای تقویت حافظه
راههای تقویت حافظه

2. از فعالیت بدنی غافل نشید

ورزش کردن موجب میشه گردش خون در تمام بدن از جمله مغز افزایش پیدا کنه و باعث بشه تشکیل سلول های جدید مخصوصا در هیپوکمپ مغز که مسعول ایجاد حافظه است افزایش پیدا بکنه.


حالا لزوما نیازی به ورزش های سنگین نیست بلکه یک پیاده روی هم میتونه برای این امر موثر واقع بشه.

3. از بین بردن اضافه وزن

حفظ وزن مناسب برای تندرستی ضروری است. چندین مطالعه چاقی رو به عنوان یک عامل خطر برای زوال شناختی و افزایش ریسک ابتلا به بیماری آلزایمر معرفی کرده اند.

جالب اینجاست که چاق بودن در واقع می تونه باعث تغییراتی در ژن های مرتبط با حافظه در مغز بشه و بر حافظه تأثیر منفی بزاره.

چاقی همچنین می تونه منجر به مقاومت به انسولین و التهاب بشه که هر دو می تونن بر مغز تأثیر منفی بزارن.

4. کنترل استرس

زمانی که استرس به شما غلبه میکنه، بدن میاد هورمون های استرس زا مثل کورتیزول رو ترشح میکنه.

این هورمون بر عملکرد مغز به خصوص هیپوکمپ تاثیرات سوء داره و توی بازیابی خاطرات و همچنین عملکرد حافظه بلند مدت اختلال ایجاد میکنه.

5. داشتن خواب کافی

شاید توی نگاه ما خوابیدن یعنی تنبلی! اما بارها از زبون دانشمندان شنیدیم که تأکید می‌کنن خواب کافی برای یادگیری مطالب جدید و تقویت حافظه بسیار مهمه.

تحقیقات اخیر نشون می‌ده که اگر شما بعد از یادگیری یک مطلب یک چرت کوتاه بزنید، به شما کمک می‌کنه مطالب رو خیلی سریع‌ تر به خاطر بسپارید و خیلی بهتر بازیابی کنید.

حالا چه اتفاقی با خوابیدن رخ میده مگه؟ درواقع آزمایشات نشون دادن که خوابیدن بعد از یادگیری مطلب جدیدی میاد یک سری تغییرات فیزیکی توی مغز بوجود میاره.

در واقع دانشمندان اومدن روی موش ها این قضیه رو امتحان کردند و مشاهده کردند که در جریان فرایند یادگیری، دندریت‌های مغزی موش‌هایی که دانشمندان مانع خوابیدن آنها شده بودند، در مقایسه با موش‌هایی که از خواب کافی برخوردار بودند، رشد کمتری داشته است.

6. به تغذیه سالم توجه کنید

سبزیجات و غلات کامل بخورید. منابع پروتئینی کم چرب مانند ماهی، لوبیا و مرغ بدون پوست رو انتخاب کنید.

7. عدم مصرف مواد مخدر

همونطور که همیشه و همه جا گفته شده و به جا و درست هست، مضررات مصرف مواد مخدره که اگر به عواقب ناشی از مصرف این مواد دقت کنید میبینید که هیچ اغراقی در بیان مضرات این مواد نشده و حقیقتا همون اسم مواد افیونی برازندشه.

مصرف مخدرات به علاوه تمام ضررهای بزرگ و کوچکی که داره همینطور باعث زوال عقل هم میشه و هوشیاری رو هم کاهش میده.

و باعث میشه کلا کمتر فکر خودش رو درگیر کنه و فکر کنه.

و کم کم اون کارایی خودش رو از دست میده و حتی به خطاهای شناختی هم منجر میشه که واقعا بده!

برای تقویت حافظه چی بخورم؟

برای تقویت حافظه چی بخورم؟
برای تقویت حافظه چی بخورم؟

روش‌های مختلف تقویت حافظه در طب سنتی اغلب به ما کمک می‌کنند بفهمیم برای تقویت حافظه چی بخورم؟برای تقویت حافظه چی بخورم؟! در این بخش می‌خواهیم چند نوع خوراکی و ماده غذایی که می‌توانید آن را در رژیم غذایی خود وارد کرده و به افزایش کارایی ذهن خود کمک کنید را نام ببریم.

 

کندر برای تقویت حافظه

در طب اسلامی این گونه بیان شده است که با از بین بردن بلغم و ایجاد برخی عادت‌های سالم، می‌توانیم فراموشی را از خود دور کنیم. برای مثال به تاثیر کندر برای تقویت حافظه بسیار اشاره شده است. همچنین مسواک زدن، روزه گرفتن، قرائت قرآن و خوردن عسل نیز در طب اسلامی برای تقویت حافظه سفارش شده‌اند.

گرمی جات

یکی از روش‌های تقویت حافظه با طب سنتی، بهبود عملکرد مغز برای یادگیری و حل مسائل و جلوگیری از سرد شدن مغز است. به همین دلیل می‌‌توان خوراکی‌های با طبع گرم همچون گردو، مویز، خرما و… استفاده کرد. البته افرادی که طبع گرمی دارند، باید در استفاد‌ه زیاد از این مواد غذایی احتیاط کنند.

سبزیجات و ویتامین‌ها

چنانچه می‌خواهید بدانید برای تقویت حافظه چی بخورم؟! می‌توانیم به انواعی از سبزیجات و میوه‌ها اشاره کنیم که نه‌تنها به‌صورت کلی برای سلامتی مفید هستند؛ بلکه برای افزایش حافظه بلندمدت و بهبود کارایی ذهن نیز موثر هستند.

این مواد غذایی شامل گوجه فرنگی، انواع توت، مرکبات، هویج، کلم بروکلی، سیب زمینی شیرین و اسفناج هستند. همچنین زغال اخته، میوه‌های جنگلی و انگور نیز شامل میزان زیادی آنتی‌اکسیدان هستند که برای سلامت سلول‌های عصبی بسیار اهمیت دارد.

 

مصرف مواد معدنی همچون منگنز، ویتامین‌های گروه B و اسید فولیک می‌تواند برای جلوگیری از ابتلا به آلزایمر کمک‌کننده باشد. این ویتامین‌ها و مواد معدنی غذای مغز هستند و به سلامت آن کمک می‌کنند.

 

برای تقویت حافظه چی بخورم؟
راههای تقویت حافظه

 

برخی تحقیقات همچنین نشان می دهد که افرادی که به طور منظم ماهی می خورند تمایل بیشتری به ماده خاکستری در مغز خود دارند. ماده خاکستری حاوی بیشتر سلول های عصبی است که تصمیم گیری، حافظه و احساسات را کنترل می کنند.به طور کلی، ماهی چرب یک انتخاب عالی برای سلامت مغز است.


اینستاگرام 70کالا

پر فروش ترین محصولات 70 کالا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *