سبزی پلو با ماهی عید به روش اصیل شمالی

سبزی پلو با ماهی عید رو اینطوری بپز! اگر شما هم دوست دارید یک سبزی پلو با ماهی خاص و اصیل شمالی درست کنید و امسال مهمان هایتان را شگفت زده کنید، تا آخر این پست از مجله آشپزی 70 کالا همراه ما باشید. (در قسمت مزه دار کردن ماهی، روش دوم و سوم کامل سبزی پلو با ماهی شمالی توضیح دادیم )

سبزی پلو یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی است که در شب عید طبخ می شود. سبزی پلو از جمله غذاهایی است که مورد پسند ایرانی ها و متناسب با ذائقه آن ها است. ما ایرانی ها رسم داریم در شب عید سبزی پلو با ماهی و کوکو سبزی را سرو کنیم، البته که بعضی افراد ترجیح می دهند سبزی پلو را با گوشت ران گوساله و یا مرغ میل کنند، ولی اصل سنت سبزی پلو با ماهی است.

افرادی که ماهی را دوست ندارند معمولا با مرغ یا.. آن را جایگزین می کنند. امروز در این مقاله قصد داریم چند شیوه مختلف برای مزه دار کردن ماهی و تهیه سبزی پلو خاص به شما آموزش دهیم تا مهمان هایتان را شگفت زده کنید.

در بخش اول مقاله نکاتی در مورد سبزی پلو به شما آموزش می دهیم و در ادامه به نحوه پخت ماهی می پردازیم.

سبزی پلو با ماهی عید

سبزی پلو با ماهی عید به روش اصیل شمالی

نحوه پخت سبزی پلو:

در مرحله اول سبزی های استفاده شده در سبزی پلو هستند که از اهمیت زیادی برخوردار هستند.

این سبزی ها شامل:  تره، جعفری، شوید، گشتیز، شنبلیله، سیر تازه به همراه ساقه و پیازچه است.

نسبت این سبزی ها دل بخواه است، اما توجه داشته باشید که میزان شوید، جعفری، تره شما بیشتر باشد، تا طعم بهتری از سبزی پلو دریافت کنید.

اگر از طعم سیر خوشتان نمی آید می توانید از ساقه سیر استفاده کنید که طعم دلچسبی را به شما دهد.

پیازچه یک سبزی دل به خواه است که به جای پیاز می تواند گزینه بهتری باشد.

برای بهتر شدن طعم سبزی ها ابتدا آن را در روغن به همراه پیاز یا پیاز چه تفت دهید و به آن کمی زعفران، نمک و ادویه اضافه کنید.

دقت کنید که سبزی های شما زیاد پخته نشود تا عطر سبزی ها در داخل برنجتان حفظ شود.

جمع بندی:

برنج خود را آبکش کنید و سبزی ها را با استفاده از نکات بالا بپزید. در انتها برنج را لایه لایه بریزید و سبزی را در هر لایه پهن کنید. در انتها از کره محلی استفاده کنید تا برنجتان عطر بهتری بگیرد.

می توانید در هر لایه کمی زعفران برای خوش رنگ تر شدن اضافه کنید.

نحوه پخت و مزه دار کردن ماهی:

در این مرحله چند نمونه مزه دار کردن ماهی و تنوع در پخت را به شما آموزش می دهیم:

نحوه مزه دار کردن ماهی قزل آلا:

نوع اول:

مرحله اول:  بهتر است در این روش از فیله های ماهی استفاده کنید. فیله ها را تمیز بشویید و بگذازید کنار

مرحله دوم:  پیاز خلالی، زعفران، سیر کامل، فلفل، نمک و آبلیمو ترش به آن اضافه کنید و بگذارید نیم ساعت در داخل مواد قشنگ استراحت کند.

مرحله سوم:  در یک ماهی تابه روغن بریزید و بگذارید کاملا داغ شود. سپس ماهی ها را سرخ کنید. (دقت داشته باشید زیر حرارت کم باشد تا ماهی ها به خوبی سرخ شوند)

مرحله چهارم:  در انتها با جعفری، ترشی، لیمو ترش و.. در کنار کوکو سبزی برای سرو آماده اش کنید.

نوع دوم:

مزه دار کردن هر نوع ماهی به سبک شمالی:

مرحله اول: ماهی ها را تمیز بشویید و بگذارید کنار.

مرحله دوم: پیاز خلالی را با همراه سیر، آبلیمو، نمک، ادویه، رب انار، جعفری خورد شده ترکیب کنید و ماهی را در داخل آن قرار دهید.

مرحله سوم: ماهی را در روغن داغ به طور کامل سرخ کنید.

مرحله چهارم:  کمی گردو خورد شده را به همراه پیاز تفت دهید و در انتها کمی رب انار رقیق شده و آبلیمو به آن اضافه کرده و در کنار ماهی سرو کنید.( ریختن این سس روی ماهی طعم آن را دلچسب تر می کند.)

در کنار این نوع ماهی می توانید از سیرترشی، زیتون، خیارشور و.. استفاده کنید.

نوع سوم:

ماهی شکم پر:

برای تهیه این ماهی دلچسب شمالی باید طبق مراحل زیر عمل کنید.

مرحله اول:  ماهی ها را بشویید و داخل شکم آن ها را تمیز کنید و همینطور به صورت کامل کنار بگذارید. سپس ماهی را به همراه پیاز، نمک، آبلیمو و نمک حدود یک ربع استراحت دهید.

مرحله دوم: در این مرحله پیاز را به همراه گردو، رب انار، رب آلو جنگلی و کمی رب گوجه به همراه کمی گوشت چرخ کرده سرخ کنید. در انتها کمی به آن جعفری خورد شده تازه اضافه کنید و بگذارید مواد شما خنک شود.

مرحله سوم: داخل شکم ماهی را از مواد پر کنید و با نخ آشپزی شکم ماهی را به طور کامل بدوزید.

مرحله چهارم: کمی کره را به همراه روغن داغ کنید و ماهی را درون آن سرخ کنید.

مرحله پنجم: داخل یک ظرف دیگر کمی رب انار را به همراه آب لیمو به عنوان سس درست کنید و در انتها بریزید روی ماهی و یک لیوان آب به آن اضافه کرده و بگذارید ماهی کامل جا بیفتد.

این نوع ماهی شکم پر بسیار پرطرفدار است و طعم بسیار لذیذی دارد.

در انتها در کنار این ماهی سیر ترشی و زیتون قرار دهید و از طعم دلچسب آن لذت ببرید.

امیدواریم بتوانید امسال در کنار خانواده این سبزی پلو جذاب و خاص را بپزید و ماهی کنار آن را با روش های بالا مزه دار کنید و هنرتان را به همه نشان دهید.
مطمعنا نکات این مقاله برای شما سودمند بوده و به شما کمک می کند که ماهی را به روش جدید و بهتر طبخ کنید.


اینستاگرام 70کالا

پر فروش ترین محصولات 70 کالا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *