طرز تهیه مربای خانگی خوشمزه +13نکته

طرز تهیه مربای خانگی خوشمزه با روشی عالی و ترفند هایی که باعث میشه خوشمزه تر بشوند. توی خونه مربا درست می کنی اما خوب نمی شه؟ پس این مقاله از مجله 70kala رو بخون


طرز تهیه مربای خانگی خوشمزه

برای تهیه یک مربای بی نظیر تمام کارهای موجود در این لیست را انجام دهید تا خانواده و دوستانتان شما را یک فرد حرفه‌ای بدانند.

1. بهترین میوه را انتخاب کنید

طرز تهیه مربای خانگی خوشمزه

مهم‌ترین راه برای اینکه مطمئن شوید مربای تان خوش طعم و لذیذ خواهد بود، انتخاب بهترین میوه ممکن است. در انتخاب میوه برای مربا باید به موارد زیر توجه کنید:

– برخی از میوه‌ها مانند سیب سرشار از فیبر طبیعی هستند و برخی از میوه‌ها مانند زغال اخته و هلو فیبر طبیعی کمی دارند.

برای تهیه مربا از میوه کم فیبر، باید آن میوه‌های کم فیبر را با میوه‌های پر فیبر ترکیب کنید یا از مواد جایگزین استفاده کنید تا مربا درست شود.


– میوه‌ای که می‌خرید باید مختص همان فصل باشد زیرا هر میوه در فصل خودش مغذی تر، خوش طعم تر و بسیار ارزان‌تر است.


– میوه باید در اوج رسیدگی باشد – وقتی میوه به مرحله رسیدن کامل می‌رسد، خوشمزه ترین طعم را دارد، حاوی بیشترین مواد مغذی، حاوی طبیعی ترین پکتین و اسید است.

2. مقداری میوه نیمه نارس هم بخرید

می دانم که این هم به میوه ربطی دارد، اما آنقدر مهم است که احساس کردم باید جداگانه گفته شود.


با رسیدن میوه‌ها، میزان فیبر افزایش می یابد تا زمانی که میوه به اوج رسیدگی خود برسد. این زمانی اتفاق می افتد که میوه حاوی حداکثر مقدار فیبر باشد.

سپس، با ادامه رسیدن میوه، محتوای فیبری شروع به کاهش می‌کند. این بدان معنی است که دسته ایده آل میوه برای تهیه مربا مخلوطی از 3/4 میوه کاملاً رسیده برای طعم و رنگ و یک چهارم میوه کمی نارس برای فیبر و اسید خواهد بود.

3. میوه را به درستی تمیز کنید

تمام میوه‌ها را خوب بشویید و بچینید تا مطمئن شوید که در میوه‌ای که برای تهیه مربا استفاده می‌کنید، برگ، شاخه یا ضایعاتی باقی نمانده است.

4. هنگام صافی میوه، کیسه را نچلانید

بعد از اینکه میوه پخته شد تا آب آن گرفته شود تا ژله درست شود، میوه را در یک کیسه ژله‌ای که مخصوص فیلتر کردن آبمیوه است یا در ظرفی با پارچه پنیر (یک نوع پارچه درشت بافت که در قدیم در آن پنیر تهیه می کردند) بریزید.

سپس آن را بگذارید تا تمام آب آن تمام شود. کیسه میوه پخته شده را فشار ندهید زیرا باعث کدر شدن آب می‌شود و روی مربا تأثیر می‌گذارد و به جای شفاف شدن، تیره‌ و کدر می‌شود.

5.خلاقیت به خرج ندهید!

در حالی که می‌توانید با اضافه کردن ادویه جات جدید و مواد مختلف در بسیاری از غذاهایی که می‌پزید طعم جدید و عالی درست کنید، اما درمورد مربا این کار صدق نمی کند!

برای اینکه مربایی که درست می‌کنید به خوبی حل شود، باید نسبت درستی از میوه یا آب میوه به شکر به پکتین به اسید وجود داشته باشد. برای دستیابی به این نسبت، باید از دستور العملی استفاده کنید که آزمایش شده و به طور مداوم کار می‌کند.


6. به اندازه مواد را ترکیب کنید

اغلب در آشپزی، می‌توانید مواد را جایگزین کنید و چند ماده دیگر اضافه کنید. هنگام تهیه مربا، اینطور نیست و دستور پخت باید دقیقاً رعایت شود و اندازه گیری های دقیق را انجام دهیم.


7. از پکتین مناسب استفاده کنید

انواع مختلفی از پکتین به علاوه ی برخی از جایگزین‌های پکتین وجود دارد. در اینجا برخی از جایگزین های پکتین آورده شده است:

تفاوت بین ژلاتین و پکتین چیست ؟

ژلاتین ماده ای رایج تر است، اگرچه هردو برای تهیه یک بافت ژلاتینی شبیه به مواد غذایی عمل می کنند. اما یک تفاوت بزرگ بین این دو وجود دارد.

ژلاتین از محصولات حیوانی تهیه شده است ( مهمترین آنها کلاژن )، ولی پکتین از میوه به دست می آید، که مخصوص وگانها و گیاهخوارها است.

جایگزین‌های پکتین:

پکتین خانگی: یک جایگزین سالم است که برای این منظور به مقدار مناسبی سیب سبز تازه نیاز دارد. برای هر 4 فنجان میوه یا آبمیوه پوره شده از 1 فنجان سیب سبز استفاده کنید.

نشاسته ذرت: کالری کمی دارد اما کربوهیدرات آن زیاد است. از 2 قاشق غذاخوری در هر 4 فنجان میوه آماده برای مربا استفاده کنید.

ژلاتین: غنی از پروتئین است، اما یک محصول جانبی حیوانی است که برای افرادی که از رژیم‌های غذایی خاصی مانند گیاه‌خواران پیروی می‌کنند، شاید گزینه خوبی نباشد. از 2 قاشق غذاخوری در هر 4 فنجان میوه یا آبمیوه آماده استفاده کنید.

آموزش مربای خانگی خوشمزه

8. استفاده از ظرف مناسب

برای تهیه مربا کاسه‌ای که استفاده می‌کنید باید:

1- غیر واکنشی باشند به این معنی که باید از فولاد ضد زنگ، مس، چدن رنگ شده یا آلومینیوم روکش شده ساخته شوند.

2- حرارت را خوب به خوبی هدایت کند تا مربا سریع و یکنواخت بپزد.

3- دارای کناره های کوتاه باشد که امکان تبخیر مناسب را فراهم می‌کند.

4- ابعادش طوری باشد که پهنای آن از طولش بیشتر باشد تا مواد به سرعت بجوشد.

5- ریختن مواد در آن آسان باشد تا برای پر کردن سریع ظرف با حداقل ریزش مواجه شویم.

6- ظرفیت بالایی داشته باشد که امکان جوش کامل بدون ذوب شدن را فراهم می‌کند.

7- برای جلوگیری از چسبیدن و سوختن، نچسب باشد.

8- به راحتی تمیز شود تا زمان اضافی را برای شستشوی کاسه صرف نکنید.

9. تنظیم تایمر برای پخت و پز

پخت و پز برای مدت زمان معین یکی از مهم‌ترین اجزای فرآیند مربا سازی است. با کم‌ پختن و یا پختن بیش از حد، نتایج نامطلوبی را به دست خواهید آورد، زیرا هر دو اغلب منجر به مربای مایع می‌شوند و به مربای ژله ای کامل نمی‌رسند.

برای جلوگیری از هر یک از این دو سناریو و از آنجایی که حواس‌پرت شدن در حساس‌ترین لحظه بسیار آسان است، همیشه هنگام تهیه مربا، ژله و سایر محصولات کنسرو شده میوه، یک تایمر تنظیم کنید.

10. کف روی مواد را کامل بردارید

هنگام درست کردن مربا و ژله، به چند دلیل مهم، کفی که روی آن ایجاد می‌شود، باید قبل از ریختن در شیشه‌ها جدا شود.

اولین دلیل این است که لایه کف از زیبایی ظاهر همه محصولات میوه‌ای می‌کاهد. اما مهمتر از آن، از آنجایی که کف حاوی هوا است، در صورتی که غذا برای مدت طولانی نگهداری شود، لایه کف روی غذاهای کنسرو شده می‌تواند باعث رشد کپک شود.

پیشنهادهای زیادی برای برداشتن مربا از روی حرارت قبل از خامه گیری دیده‌ام، اما روش خامه گیری که به شا پیشنهاد می کنیم به این صورت است که در حین پخت و بعد از خاموش کردن حرارت، درست قبل از خامه گیری، آن را از روی حرارت بردارید.

سپس از قاشق بزرگ استیل که برای جدا کردن کف استفاده کنید و آن را داخل ظرفی بریزید که دقیقاً کنار اجاق گاز برای این کار نگه داشته اید.

اگر بعد از ریختن غذا در شیشه‌ها هنوز مقداری از کف سرسخت باقی مانده باشد، قبل از گذاشتن درب ظرف، با قاشق کوچک آن را خارج کنید.

افزودن کمی کره به آب یا میوه در ابتدای فرآیند پخت، میزان کف تشکیل‌شده را کاهش می‌دهد، اما به یاد داشته باشید هر نوع چربی را که به هر محصول کنسرو میوه اضافه کنید، می‌تواند عمر مفید مواد غذایی را کاهش دهد و باعث کپک زودتر آن شود.

11. شیشه‌ها سالم باشند

بررسی دقیق شیشه‌ها (مطمئن شوید که از شیشه‌های باکیفیت استفاده می‌کنید) برای اطمینان از عدم وجود شکاف یا فرورفتگی در اطراف لبه، بعداً در زمان شما صرفه جویی می‌کند و از احتمال آسیب رساندن به شیشه پر از مربا جلوگیری می‌کند.

دستور پخت مربای خانگی خوشمزه

اگر شیشه ترک خورده باشد، ممکن است در مدت زمانی که مربا در حال جوشیدن است، شیشه کاملاً شکافته شود و با ریختن مربا، شیشه از هم جدا شود یا اگر در آن زمان شکسته نشده باشد، احتمالاً در حین حمام آب جوش می‌شکند.

در هر صورت، تمیز کردن آن یک آشفتگی خواهد بود.

اگر یکی از شیشه‌های شما شکافی در اطراف لبه داشته باشد به درستی بسته نمی‌شود، یا اگر بسته شود در مدت کوتاهی احتمالاً شل شده و ماندگاری مربا را کاهش می‌دهد، پس مطمئن شوید که شیشه‌ها را قبل از شروع به دقت بررسی کنید.

12. مطمئن شوید هر چیزی که استفاده می‌کنید تمیز و خشک باشد

تمام ظروف و سطوحی که در تهیه ژله از آنها استفاده می کنید باید کاملاً تمیز باشند و دست‌های خود را مرتب و کامل بشویید تا از ورود باکتری‌ها به غذا جلوگیری کنید زیرا می‌تواند باعث فساد شود.

13. برای کنسرو از آب جوش استفاده کنید

من فرآیند حمام آب جوش را یکی از مهمترین بخش های فرآیند کنسرو می دانم.

 هدف از حمام آب جوش از بین بردن باکتری های مضر، کپک ها و مخمرهای موجود در غذا و اطمینان از مهر و موم مناسب است. این باعث افزایش ماندگاری مواد غذایی کنسرو شده شما می شود.

طرز تهیه مربای خانگی خوشمزه

در اینجا مراحل فرآیند حمام آب جوش آمده است:

قبل از شروع پختن غذا، قوطی را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت زیاد بگذارید تا بجوشد.

حرارت را کم کنید تا آب داغ شود.

غذایی را که کنسرو می کنید بپزید و در شیشه های درست شده بریزید. لبه های شیشه را با یک پارچه مرطوب تمیز پاک کنید و درب ها را بچسبانید.

شیشه ها را در قفسه کنسرو قرار دهید و در آب در حال جوش قرار دهید.

آب را دوباره به جوش بیاورید و برای مدت زمانی که در دستور غذا برای غذایی که کنسرو می کنید، بپزید. 

ژله 5 دقیقه و مربا به 10 دقیقه در حمام آب جوش نیاز دارد. برای روشن شدن موضوع، پس از اینکه آب به جوش آمد تایمر خود را آماده کنید و روی ده دقیقه تنظیم کنید.


قفسه کنسرو را بلند کنید تا روی لبه کنسرو قرار گیرد و شیشه های غذا را با احتیاط روی قفسه یا جای آماده دیگری بردارید و اجازه دهید بدون مزاحمت بمانند تا کاملا خنک شوند.

بهتر است بعد از بیرون آوردن از آب جوش شیشه ها را سر و ته بگذارید تا کاملا کنسروی و بدون هوا شود.
 

13. هرگز مربا را در طول پخت رها نکنید

هر مربا ساز با سابقه‌ای در این مورد با من موافق است. هرگز ایده خوبی نیست که هنگام پختن غذا به یک کاسه مربا پشت کنید.

هنگام پختن مربا، احتمال جوشیدن آب و خراب شدن قابلمه و اجاق گاز زیاد است و برای تمیز کردن آن با یک آشفتگی بزرگ روبرو خواهید بود! البته ناگفته نماند که بخشی از مربا را هم از دست خواهید داد.

تفاوت مربا و ژله چیست؟

 تفاوت اصلی مربا و ژله در نحوه استفاده و تهیه میوه است. برای درست کردن ژله، کل میوه را می‌جوشانند تا آب آن گرفته شود که به نوبه خود با شکر، پکتین و در برخی موارد آب لیمو مخلوط می‌شود تا یک محصول میوه‌ای شفاف به رنگ و طعم میوه به دست آید.

 از سوی دیگر، مربا با استفاده از خمیر و/یا پوست میوه برای مخلوط کردن با شکر، پکتین و گاهی آب لیمو برای تولید یک محصول میوه‌ای که از میوه کامل یا تکه‌های آن پر می‌شود، درست می‌شود.

دستور پخت مربای هلو

عناصر:

4 فنجان هلو

5-1/2 فنجان شکر

2 قاشق غذاخوری آب لیمو

1 کیلوگرم پکتین تجاری

1/4 قاشق چایخوری کره (اختیاری)


میوه ها را بشویید، برش دهید، پوست بگیرید و به قطعات کوچک یا تکه های کوچک برش دهید.

قطعات میوه را با پکتین و شکر داخل فر هلندی قرار دهید و کاملاً مخلوط کنید.

به جوش بیاورید و بگذارید 3 دقیقه بپزد.

داخل شیشه های آماده و استریل شده بریزید و درب ها را بچسبانید.

به مدت 10 دقیقه در یک حمام آب جوش قرار دهید.

از کنسرو حمام آب در حال جوش خارج کنید و روی یک قفسه یا حوله قرار دهید تا خنک شود.

آموزش مربای خانگی دستور پخت مربای خانگی 

صحبت آخر

درست کردن مربا کار سختی نیست، اما درست کردن محصولات میوه‌ای عالی که مرتباً نظرات عالی را دریافت می‌کنند نیاز به توجه به جزئیات دارد و نه فقط توجه به جزئیات در یک زمینه، بلکه باید در طول کل فرآیند دقت کرد تا محصولی ایجاد شود که همه راز تهیه آن را از شما بپرسند.


اینستاگرام 70کالا

پر فروش ترین محصولات 70 کالا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *