افطار چی درست کنم؟ 10 وعده افطار سبک
افطار چی درست کنم؟ 10 وعده افطار سبک
ماه رمضان، ماه برکت و میهمانی خدا، فرصتی است برای تجدید ایمان، تزکیه نفس و همدلی. در این ماه پرفضیلت، سفرههای افطار رنگین و متنوع، نمادی از بخشش و سخاوت میزبان است. اما تهیه یک افطاری کامل و مغذی که هم مورد پسند اعضای خانواده باشد و هم انرژی لازم برای روزهداری را تامین کند، نیازمند برنامهریزی و دقت است. در این مقاله از 70کالا، به بررسی نکات کلیدی و ایدههای متنوع برای تهیه یک افطاری خوشمزه میپردازیم.
افطار، فقط یک وعده غذا نیست!
افطار تنها یک وعده غذایی نیست، بلکه یک سنت مذهبی و فرهنگی عمیق هم هست. بهطور کلی، این وعده به نوعی یک مراسم اجتماعی هم به حساب میآید که در آن اعضای خانواده، دوستان و همسایگان گرد هم جمع میشوند تا همدیگر را برای روزهداری خوب و با قوت تشویق کنند. اینجا حتی لحظههای صمیمانهای شکل میگیره که بعد از یک روز سخت روزهداری، فرصتی است برای گفتگو، دعا و جشن گرفتن با همدیگر.
در بسیاری از نقاط ایران، افطارها پر از تنوع غذایی و خوراکیهای خوشمزهای هستند که هر کدوم طعم خاص خودشون رو دارن. این خوراکیها علاوه بر اینکه برای بدن انرژی میزنن، حس خوبی از شیرینی و خوشمزگی رو به انسان میدن. شاید اگر بگیم “افطار ایرانی”، یه سری غذاهای خاص در ذهن همهمون میاد که نمیتونیم ازشون گذر کنیم.
سنتها و آداب افطار
افطار در خیلی از کشورهای اسلامی، از جمله ایران، با یکسری آداب خاص همراهه. یکی از این آداب، خوردن خرماست. خرما یه انتخاب عالی برای شروع افطاره چون خیلی سریع به بدن انرژی میده. این خوراکی شیرین، حاوی مواد مغذی مثل کلسیم، پتاسیم و آهنه که به بدن در زمان افطار کمک میکنه تا سریعتر انرژی بگیره.
در کنار خرما، آب یکی از اولین نوشیدنیهاست که باید به بدن برسونه. بعد از روزی طولانی که تشنگی شدید داشتهایم، نوشیدن آب ضروریه تا بدن هیدراته بشه و احساس راحتی کنیم.
اصول تغذیه در ماه رمضان
از اونجا که ما در ماه رمضان از صبح تاشب چیزی نمیخوریم اهمیت وعده افطار بیشتر خودنمایی میکنه! پس بهتر اینه که حواسمون جمع اصول تغذیه در ماه رمضان باشه تا بدن در طول این روزهداری ضعیف نشه.
از اصول تغذیه در ماه رمضان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- اهمیت وعده افطار
افطار، اولین و مهمترین وعده غذایی پس از ساعتها گرسنگی است. بنابراین، یک افطار مقوی و سالم باید به گونهای طراحی شود که علاوه بر تامین انرژی از دست رفته، مواد مغذی ضروری بدن را نیز فراهم کند. - ترکیب مناسب
یک افطاری ایدهآل شامل ترکیبی از کربوهیدراتهای پیچیده، پروتئین، چربیهای سالم، ویتامینها و مواد معدنی است. - آبرسانی
در طول روزهداری، بدن دچار کمآبی میشود. بنابراین، مصرف مایعات کافی در هنگام افطار و فاصله بین آن تا سحر از اهمیت ویژهای برخوردار است. - پرهیز از پرخوری
پرخوری در هنگام افطار، نه تنها باعث سوء هاضمه میشود، بلکه مانع از بهرهمندی کامل از برکات این ماه عزیز نیز میگردد.
نکات مهم در تهیه افطار رمضان
همونطور که گفتم افطار یکی از مهمترین وعدههای غذایی در ماه رمضان هست که عدم توجه به اون میتونه عواقب بدی رو برای روزهدار رقم بزنه.
- برنامهریزی
قبل از شروع رمضان برای برای افطار و سحر خود یک برنامه غذایی متنوع و مقوی آماده کنید تا در این روزها دیگه درگیر افطار چی درست کنم؟ نباشید. - خرید مواد اولیه
اگه شما هم جزو افراد دقیقه نودی هستید، با خرید مواد اولیه مورد نیاز افطار از قبل، با یکی از معضلات هر ساله برای افطار چی بپزم؟ خداحافظی کنید. - مدیریت زمان و آمادهسازی زودتر
-
- مواد غذایی بعضی غذاها مثل سوپ، آش یا خورشت را از روز قبل بپزید یا حداقل مواد آن را آماده کنید.
- مواد اولیه مانند پیاز داغ، سبزی خرد شده، گوشت مزهدار شده و سیر له شده را از قبل آماده کنید تا در لحظهی افطار وقت کمتری صرف کنید.
- انتخاب غذاهای سالم و سبک
-
- شروع با یک افطار سبک: خرما، شیر، چای یا آبجوش با لیمو گزینههای خوبی برای باز کردن روزه هستند.
- حفظ تعادل: از غذاهای سنگین و سرخکردنی زیاد پرهیز کنید تا احساس خستگی و سنگینی بعد از افطار نداشته باشید.
- آبرسانی بدن: نوشیدنیهای طبیعی مثل شربت خاکشیر، تخمشربتی یا آبمیوههای طبیعی را در برنامه بگذارید.
- آمادهسازی سفره افطار با آرامش
-
- سفره را از قبل آماده کنید تا هنگام اذان دچار استرس نشوید.
- ظروف و وسایل مورد نیاز مثل بشقاب، لیوان و قاشق را قبل از اذان روی سفره بگذارید.
- رعایت صرفهجویی و جلوگیری از اسراف
-
- مقدار غذا را متناسب با تعداد افراد تهیه کنید تا اضافه نماند.
- باقیمانده غذا را برای وعده سحری یا روز بعد استفاده کنید.
- مشارکت خانواده در آمادهسازی
-
- از اعضای خانواده بخواهید در تهیه و چیدمان سفره کمک کنند تا کارها سریعتر انجام شود.
- هر فرد میتواند مسئولیت یک بخش را برعهده بگیرد (مثل خرد کردن سبزی، چیدن خرما، درست کردن چای و…).
- داشتن یک دسر یا شیرینی سبک
- بعد از افطار چی بخورم؟ یکی از چالشهاییست که با عقب امدن تایم اذان ذهن همه رو مشغول میکنه، یک دسر ساده و کمشیرین مثل فرنی، شیربرنج یا حلوا داشته باشید تا انرژی بدن تأمین شود.
- از مصرف زیاد قندهای مصنوعی و شیرینیهای سنگین پرهیز کنید.
- توجه به تغذیه سالم
- استفاده از پروتئین (مثل تخممرغ، گوشت سفید، عدسی)، سبزیجات تازه و لبنیات کمک میکند تا بدن انرژی لازم را دریافت کند.
- نوشیدن مقدار کافی آب از افطار تا سحر به هیدراته ماندن بدن کمک میکند.
برای افطار چی بپزم؟ 15 افطار پرتکرار
حتما الان باخودتون میگید اخه برای افطار چی بپزم؟ یا برای افطار چی درست کنم؟ که هم سبک باشه و هم مقوی! چه غذاهایی برای افطار مناسبن؟
خب باید بگم بعد از خرما و آب ، غذاهای مختلفی برای افطار در سنت ما وجود دارن که هر کدوم خاصیت و طعم منحصر به فرد خودشون رو دارا هستن. اینجا به معرفی برخی از این غذاهای خوشمزه میپردازیم:
- آش رشته
یکی از غذاهای معروف و محبوب برای افطار در ایران، آش رشته است. این آش خوشمزه از رشته، سبزیجات، حبوبات درست میشه. آش رشته به دلیل داشتن حبوبات و سبزیجات، به بدن پروتئین و ویتامینهای زیادی میده که بعد از روزهداری انرژی از دست رفته روجبران میکنه و همچنین آش به دلیل هضم آسان و ارزش غذایی بالا گزینه مناسبی برای افطار است.
و عضو جدا نشدنی یک آش رشته خوشمزه سیز داغ و نعناع داغ هست. تو میتونی با کمک یک سیر خردکن سیرات رو با اندازه های یکسان و شیک خورد کنی و جلوه زیبایی به سفرت بدی.
- حلیم
یکی دیگه از غذاهایی که توی سفره افطار دیده میشه، حلیم است. این غذا با گندم، گوشت و ادویهجات خوشمزه درست میشه. در کنار حلیم معمولاً شکر، نمک و دارچین یا ماست سرو میشه. این غذا بسیار مغذی و سنگین است و انرژی لازم برای بدن رو در ساعات اولیه بعد از افطار به بدن میده.پس اگه ذهنت درگیر برای افطار چی بپزم ؟ هست حلیم فراموش نکن.
همگی به خوبی میدونیم که برای درست کردن حلیم گوشت ها باید به خوبه له بشن و همچنینی مواد حلیم حسابی جا بیوفتن؛ برای اینکار میتونی از یه گوشت کوب برقی حرفهای به جای گوشت کوبهای معمولی استفاده کنی و مطمئن باشی که گوشتها به اندازه کافی له میشن.
- خورشت قیمه
خورش قیمه یکی از غذاهای معروف ایرانیه که به همراه پلو سرو میشه. این خورش خوشمزه از گوشت گوسفند یا مرغ، لپه، رب گوجهفرنگی و زعفران درست میشه. طعم لذیذ و کمی تند خورش قیمه باعث میشه که در کنار افطار، خیلی خوشمزه باشه.
مسلما شما برای افطار باید همراه خورشت برنج هم باید بپزی و برای این کار نیاز به یک سبد آبکش استیل با کیفیت داری که وقتی برنج رو خالی میکنی سبد جمع نشه و یا برنج ها از داخل سبد نریزه بیرون. پس تا دیرنشده بیا داخل سایت یه سبد آبکش استیل با کیفیت اونم با کمترین هزینه خریدداری کن.
- کوفته تبریزی
اگه هنوز با خودت میگی افطار چی درست کنم؟ و تنوع منو غذاییت پایین امده کوفته تبریزی درست کن. کوفته تبریزی یکی از غذاهای ویژه استان آذربایجان غربی است که در ماه رمضان برای افطار بسیار محبوب است.
این غذا از گوشت چرخکرده، برنج، لپه و ادویههای خوشمزه درست میشود و معمولاً با یک سس گوجهفرنگی خوشمزه سرو میشود. لازمه پخت کوفته تبریزی اینه که همه مواد رو باید خرد و ترکیب کنی و این کار رو نمیتونی با یه چرخ گوشت دستی قدیمی انجام بدی چون هم قشنگ خرد نمیشه و هم دستت خسته میشه.
پس تو میتونی با یک خردکن وغذاسازبرقی این مشکل رو حل کنی این محصول طوری طراحی شده که هم مواد رو خرد میکنه و هم مواد رو باهم ترکیب میکنه باید بگم شما با خرید این محصول میتونی کلی کار انجام بدی.
- دلمه
دلمه یکی دیگه از غذاهای پرطرفدار در سفره افطار است، اگر هنوز ذهنت درگیر اینه که برای افطار چی بپزم؟ بهت دلمه رو پیشنهاد میکنم که از غذاهای محبوب خراسانیها و مناطق شمالی ایران محسوب میشه و از خوردنش پشیمون نمیشی. دلمهها معمولاً از برگ انگور یا کلم درست میشن و داخلشون با گوشت چرخکرده، برنج، سبزیجات و ادویهها پر میشه. دلمههای خوشمزه به راحتی هضم میشن و برای افطار گزینه مناسبی هستن.
- شله زرد
افطار چی درست کنم؟ یکی از دغدغههای رمضان همه خانمهاست که شله زرد حلش کرده. شله زرد یکی از دسرهای محبوب برای افطار در ماه رمضان است. این دسر خوشمزه با برنج، زعفران، شکر و گلاب درست میشه و طعم شیرین و معطری داره. شله زرد به عنوان یک دسر خوشمزه بعد از غذاهای سنگین سرو میشود و میتواند به بدن انرژی و قند طبیعی برسونه.
اگه شما هم برای شله زرد کلی زعفران هدر میدی؟ اونم با این شرایط اقتصادی و قیمت بالای زعفران پس این کار کاملا اشتباهه. شما با خرید یک زعفران ساب میتونی از هدررفتن زعفران جلوگیری کنی . زعفران ساب بیتا از یک توری و مخزن و یک اهرم پودر کننده زعفران یا هر چیزی که نیاز به اسیاب داشته باشد ارسال میشود.
- باقلوای خانگی
باقلوا یکی از شیرینیهای معروف و محبوب ایرانیه که به ویژه در ماه رمضان و سایر مناسبتهای خاص سرو میشه. این شیرینی خوشمزه علاوه بر طعم دلپذیرش، به دلیل ترکیب خمیر نازک و مغزهای مختلف (مثل پسته و گردو) به یک دسر لوکس و لذیذ تبدیل میشه.
برای تهیه باقلوا، خمیر بسیار نازک و لطیف (که به نام فیلو شناخته میشود) استفاده میشود و داخل آن با مغز پسته، گردو یا بادام پر میشود. این دسر معمولاً با شربت شیرین و گلابی طعمی ویژه پیدا میکند که به طور کلی بافت نرم و شیرین آن را میتوان در کنار چای یا دمنوش لذت برد.
اگر قصد تهیه این شیرینی خوشمزه رو توی خونه داری و اما گردو شکستن و سرصدایی که ایجاد میکنه برایت به یک معضل تبدیل شده میتونی با یک گردو شکن خیال خودت رو راحت کنی و یک گردو سالم و بدون اسراف مغز کنی.
- زولبیا و بامیه
زولبیا و بامیه، دو شیرینی محبوب که معمولاً در ماه رمضان در سفرههای افطاری دیده میشن و تا اسمشون میاد همه یاد رمضان میوفتن. اگه با خودت می گی که بعد افطار چی بخورم؟ که هم لذیذ باشه و هم خوشمزه؛ میتونی زولبیا بامیه رو تو خونه درست کنی.
زولبیا: نوعی شیرینی ترد و روغنیه که به شکل گل یا پیچیده تهیه میشه. این شیرینی با آرد، نشاسته و شکر تهیه میشه و پس از سرخ شدن در روغن داغ، در شربت شیرین غوطهور میشه. زولبیا به دلیل بافت ترد و مزه شیرینی که داره، خیلیها رو به خود جذب میکنه.
بامیه: یکی از شیرینیهای دیگریه که در کنار زولبیا در افطاریها سرو میشه. بامیه با خمیر مشابهی تهیه میشه، اما برخلاف زولبیا که در روغن سرخ میشه، بامیه بیشتر به شکل توپهای کوچک در روغن سرخ میشه و در شربت غوطهور میشه. بامیهها معمولاً در اندازههای کوچیکتر از زولبیا هستند و مزهای شیرین و لطیف دارند.
- شیرینی خرمایی
شیرینیهای خرمایی هم یکی از شیرینیهای ویژه و سالم برای ماه رمضان هستند. این شیرینیها معمولاً برای کسانی که به دنبال شیرینیهای سالمتر و کمکالریتر هستند مناسباند، تو میتونی تنها با چند ابزار ساده شیرینی پزی یک شیرینی خوشمزه تو خونه درست کنی.
خرما خودش یک منبع طبیعی از قند، فیبر و مواد مغذیه و در کنار مغزهایی مثل پسته یا بادام، یک ترکیب بسیار خوشمزه و سالم میسازه.
- نون و پنیر و سبزی
این ترکیب ساده و خوشمزه همیشه یه انتخاب عالی برای افطاره. نون و پنیر و سبزیجات تازه، یه منبع عالی از پروتئین، کلسیم و ویتامینه. میتونید از نون سبوسدار استفاده کنید تا فیبر بیشتری به بدنتون برسه.
اگه چیزی به افطار نمونده و کلی مهمون داری میتونی با یه سبزی خشک کن فارق العاده در کمترین زمان و بیدردسرترین روش سبزی هاتو خشک کنی و دیگه نیاز نیست مثل گذشته زمان زیادی رو صرف خشک کردن سبزی ها روی پارچه بکنی.
- سالاد
سالاد یه بخش مهم از اصول تغذیه در ماه رمضان. سالاد پر از فیبره که به هضم غذا کمک میکنه و از یبوست جلوگیری میکنه. میتونید از انواع سبزیجات مثل کاهو، خیار، گوجه فرنگی، فلفل دلمهای و … تو سالادتون استفاده کنید.
اگه هنوزم فکر میکنی سالاد درست کردن کلی دردسر و زمان ازت میبره باید بگم اشتباه میکنی توبا یه پوست کن حرفهای میتونی خیلی راحت و با کمترین اسراف و دردسر سالاد خودت رو درست کنی .
- ساندویچ
ساندویچ یه میان وعده سریع و راحته که میتونه یه گزینه خوب برای افطار باشه. اگه میخوای با کمترین هزینه یه ساندویچ خوب و خوشمزه درست کنی بهترین کار اینه که خودت همبرگر رو توی خونه درست کنی . شاید با خودت بگی چطور ممکنه؟ خوب من الان بهت میگم تو فقط میتونی با خرید یک همبرگر ساز این کار رو انجام بدی پس تا دیر نشده بخر و ازش استفاده کن.
- فرنی
اگه به دنبال یه دسر بعد افطار مقوی هستی، فرنی همون دسر سبک و خوشمزه است که میتونه یه انتخاب خوب برای افطار باشه. فرنی هم مثل شله زرد شکر زیادی داره، پس بهتره تو خوردنش احتیاط کنید.
- سوپ گوجه فرنگی
سوپ گوجه فرنگی یک افطار مقوی و سالم برای ماه رمضانه. اگر دنبال یه افطار سبک و لذیذ میگردی بهت درست کردن این سوپ رو پیشنهاد میکنم که به راحتی انرژی بدن رو تامین کنه. برای پختش میتونید از زودپز استفاده کنید که زمان پخت رو کوتاهتر میکنه.
- سوپ جو
اگه هنوزم در تهیه افطار تردید داری با خودت میگی افطار چی درست کنم؟ بهتره! سوپ جو یه گزینه خیلی خوب برای داشتن یک افطار سبک و مقوی میتونه باشه. هم سبک و راحته، هم پر از خاصیته. میتونید بهش یه کم هویج، جعفری و شوید هم اضافه کنید تا مقویتر بشه
نکات برای افطار سبک و انرژیبخش
- آب کافی بنوشید
یکی از مهمترین اصول تغذیه در ماه رمضان نوشیدن آب در اولین مرحله افطار است. چون در طول روزهداری بدن آب زیادی از دست میدهد.
- غذاهای سنگین و چرب رو محدود کنید
یکی دیگر از اصول تغذیه در ماه رمضان که بهتر است اجرا شود محدود کردن غذاهای چرب و سنگین است. بهتره از غذاهای خیلی چرب یا سنگین برای افطار اجتناب کنید که باعث سنگینی معده نشوند.
- میوهها فراموش نشه
بعد از افطار مقوی و سالم، تغذیه بعد افطار هم جایگاه ویژهای در اصول تغذیه ماه رمضان داره. میوههایی مثل هندوانه، طالبی، خرما و موز، پرتقال گزینههای عالی برای تأمین ویتامینها و آب بدن هستن.
- نوشیدنیهای سالم انتخاب کنید
نوشیدنیهایی مثل چای سبز، دوغ یا آبمیوههای طبیعی به هیدراته نگهداشتن بدن کمک میکنند.
در پایان
ماه رمضان، فرصتی است برای نو شدن، خودسازی و تقویت پیوندها. سفرههای افطار، نمادی از این همدلی و مهربانی هستند. با رعایت نکات تغذیهای و تنوع در غذاها، میتوانیم از این ماه پربرکت به بهترین شکل بهرهمند شویم و لحظات شیرینی را در کنار عزیزانمان تجربه کنیم.
پس، سفره افطار را با طعم و دلگرمی پر کنیم و با هر لقمه، شکرگزار نعمتهای خداوند باشیم. افطار، بیشتر از یک وعده غذاست؛ آن یک لحظه است که در آن هم از انرژی جسمی و هم از آرامش روحی برخوردار میشویم. امیدواریم این راهنمای جامع از 70کالا، شما را در تهیه یک افطاری بینقص و به یادماندنی یاری کند.
پر فروش ترین محصولات 70 کالا
شیشه مکارتی چهار گوش کد V2025
نظم دهنده کشو لباس
جا کفشی تاشو
ظرف فریزری پک 5 عددی کد T 2050
درب ادویه پاش مکارتی چفتی s200
راف 2 طبقه جنس ضخیم کد Q 554
باکس بدون در اسکلت دار P6
باکس لباس اسکلت دار کد B398
آویز شال و روسری مارپیچ کد 252
رخت آویز جادویی واندر هنگر 9 خانه جنس عالی
- Design trends (11)
- آرایشی (39)
- آشپزی (33)
- ترفند (53)
- دستهبندی نشده (2)
- سلامت و زیبایی (92)
- کودکان (11)
- مدرسه (3)
- مقالات آموزشی (213)
- هوش مصنوعی (1)