برای جوش صورت چی نخوریم؟ برای جوش صورت چی بخوریم؟ این دو سوال و جواب رو از همدیگه تفکیک کن تا بیشتر مشکلات آکنه و جوش صورتت برطرف شه و بتونی درمان جوش با رژیم غذایی صحیح رو یاد بگیری تا کمتر روی پوستت جوش بزنه!
برای جوش صورت چی نخوریم؟ و چی بخوریم؟
اگه صورتت جوش و آکنه میزنه این غذا ها رو نخور!
چند ماده غذایی که میتوانند باعث آکنه شوند و آنچه باید بخورید تا پوستی شفاف داشته باشید.
رابطه بین غذا و آکنه بحث برانگیز است، در حالی که بسیاری از غذاها باعث آکنه میشوند و مطالعات این را ثابت کرده است، اما تحقیقات زیادی خلاف این را نشان میدهد.
ما می دانیم که مصرف مواد مغذی ما بر سلامت پوست ما تأثیر میگذارد و رژیم غذایی ما نقش عمدهای در حفظ پوست ما دارد اما غذا به تنهایی نمیتواند باعث آکنه شود.
با این حال، بسیاری از غذاها میتوانند آکنه موجود شما را تشدید کنند. بنابراین ما در این مقاله غذاهایی را فهرست کردهایم که ممکن است باعث ایجاد آکنه و تشدید این بیماری شوند. با ما همراه باشید.
غذاهایی که باعث آکنه می شوند
- غلات و شکر تصفیه شده
- لبنیات
- فست فود
- غذاهای سرشار از چربیهای امگا 6
- پودر پروتئین آب پنیر
- گوشت غیر ارگانیک
- کافئین
- غذاهای کنسرو شده
- غذاهای سرخ شده
- نوشیدنیهای انرژی زا
- شکلات
برای جوش صورت چی نخوریم
چند اشتباه که باعث ایجاد جوش میشه
• برای پاک کردن آرایش همیشه از دستمال مرطوب استفاده میکنیم❄️
• از ضدآفتاب های سنگین و جوش زا استفاده میکنیم🔗
• فریم عینک مون رو تمیز نمیکنیم❄️
• میذاریم نرم کننده یا حالت دهنده ها به پیشانی و پوست صورت برسن🔗
• از مرطوب کننده استفاده نمیکنیم❄️
تشخیص نوع پوست برای از بین بردن جوش
• پوست چرب:تو این حالت پوستتون براقه و مقدار زیادی چربی رو صورت،بینی،شانه ها و پشتتون وجود داره.همچنین منافذ پوست بزرگترن و به جاش جوش های سرسیاه یا سر سفید،جوش های قرمز التهابی بوجود میان🌸
• پوست خشک:اگه پوستتون کل سال به خصوص بعد شستشو،حالت کشیدگی و خارش داره یا اصلا احساس رطوبت کافی روی پوستتون ندارید،نوع پوستتون خشکه.امکان داره حالت پوسته پوسته شدن هم روی پوستتون تجربه کنین🌈👩🏼🦰
• پوست معمولی:تو این حالت پوست کاملا یک دسته.چربی،خشکی یا جوش کمی داره و گاهی اوقات ایجاد میشه و سریع برطرف میشه.در واقع پوستتون به لوازم آرایشی و بهداشتی واکنش نشون نمیده و چهره تون متعادل به نظر میرسه🧚🏻♀💞
غذاهایی که باعث جوش روی بدن می شوند
1- غلات و شکر تصفیه شده
مطالعهای روی 64 شرکت کننده با آکنه متوسط تا شدید نشان داد که افرادی که آکنه داشتند کربوهیدرات بیشتری مصرف میکردند.
علاوه بر این، شرکت کنندگان مبتلا به آکنه مقادیر بالایی از فاکتور رشد شبه انسولین-1 (هورمونی که باعث تولید چربی پوست میشود، که معمولاً در دوران بلوغ به اوج خود میرسد) داشتند.
غذاهایی که حاوی غلات تصفیه شده و شکر هستند عبارتند از:
برنج سفید
رشته فرنگی برنج، ماکارونی و رشته فرنگی که با آرد سفید درست میشود
نان، غلات، کیک، شیرینی و بیسکویت تهیه شده با آرد سفید
نوشیدنیهای شیرین
شیرین کنندههایی مانند عسل، شربت افرا و شکر نیشکر
2. لبنیات
یک مطالعه مروری بر رژیم غذایی دبیرستانی که روی 47355 زن انجام شد، ارتباط مثبتی بین آکنه و مصرف شیر نشان داد.
سایر محصولات لبنی مانند پنیر خامهای و پنیر معمولی نیز باعث ایجاد آکنه میشوند. در یک مطالعه دیگر، 44 فرد مبتلا به آکنه و 44 فردی عادی را به مدت سه ماه مورد ارزیابی قرار دادند.
آنها دریافتند که افراد مبتلا به آکنه در مقایسه با افراد عادی، اغلب غذاهایی با شاخص گلیسمی بالاتر میخورند که شیر و بستنی از این دسته مواد هستند.
3. فست فود
مطالعهای که شیوع آکنه را در بین نوجوانان ارزیابی کرد، نشان داد که افراد مبتلا به آکنه فاقد عادات غذایی سالم هستند.
محققان به این نتیجه رسیدند که خوردن مکرر فست فودها مانند غذاهای چرب، همبرگر، سوسیس، کیک، شیرینی و شکر ممکن است خطر آکنه را افزایش یا تشدید کند.
4. غذاهای سرشار از چربیهای امگا 6
یک رژیم غذایی معمولی حاوی سطوح بالایی از اسیدهای چرب امگا 6 و سطوح پایینتری از امگا 3 است. اسیدهای چرب امگا 6 در بیشتر روغنهای گیاهی و پخت و پز یافت میشوند و بیشتر غذاهای فرآوری شده در این روغنها پخته میشوند.
شما مجبور نیستید چربیهای امگا 6 خود را حذف کنید، اما میتوانید مصرف غذاهای فرآوری شده و غذاهای تهیه شده با روغنهای گیاهی را کنترل کنید.
روغنهایی را انتخاب کنید که اسیدهای چرب امگا 6 کمی دارند که شامل روغن زیتون، روغن نارگیل و روغن نخل هستند. از خوردن روغنهایی که حاوی اسیدهای چرب امگا 6 هستند، از جمله روغنهای آفتابگردان، سویا و دانههای پنبه خودداری کنید.
5. پودر پروتئین آب پنیر
پروتیین آب پنیر مایعی است که پس از انعقاد و جدا شدن شیر در طی فرآیند ساخت پنیر باقی میماند. اگرچه آب پنیر سرشار از اسیدهای آمینه است، پروتئین آب پنیر با افزایش آکنه در نوجوانانی که به باشگاه میروند و آن را میخورند مرتبط است.
البته آکنه (به ویژه روی تنه) در افراد ورزشکار میتواند فقط توسط تعریق ایجاد شود.
6. گوشت غیر ارگانیک
داروهای هورمونی استروئیدی طبیعی یا مصنوعی (از جمله پروژسترون، استروژن و تستوسترون) اغلب برای افزایش سرعت رشد حیوانات استفاده میشود.
این کار برای آماده شدن سریع تر آنها برای مصرف انسان انجام میشود و توسط سازمان غذا و دارو تأیید شده است. اما مصرف چنین گوشتی ممکن است با افزایش فعالیت آندروژن و فاکتور رشد شبه انسولین 1 IGF-1)) آکنه را تحریک کند.
7. کافئین
یک مطالعه نشان میدهد که قهوه حساسیت به انسولین را کاهش میدهد. این بدان معناست که سطح قند خون پس از نوشیدن قهوه برای مدت طولانیتری نسبت به حالت عادی بالا میماند و این کار التهاب را افزایش دهد و آکنه را بدتر کند.
8. غذاهای کنسرو شده
غذاهای منجمد، کنسرو شده و از پیش پخته شده را میتوان غذاهای فرآوری شده در نظر گرفت.
این غذاها اغلب حاوی مواد افزودنی مانند شیرین کنندهها، روغنها، ادویهها و مواد نگهدارنده هستند که به عنوان طعم دهنده استفاده میشوند. غذاهای آماده معمولاً به شدت فرآوری میشوند و میتوانند به آکنه کمک کنند.
9. غذاهای سرخ شده
چیپس سیب زمینی، سیب زمینی سرخ کرده، برگر سرخ شده و سایر غذاهای فرآوری شده نیز میتوانند باعث آکنه شوند. این دسته از غذاها همچنین شامل غذاهای دیگری هستند که قند بالایی دارند و سطح قند خون را به سرعت بالا میبرند و باعث ایجاد شرایط التهابی مانند آکنه میشوند.
10. نوشیدنیهای انرژی زا
نوشیدنیهای انرژی زا حاوی سطوح بالایی از قند هستند و میتوانند سطح قند خون را افزایش دهند، بنابراین از نوشیدن مقادیر زیاد نوشیدنیهای انرژی زا و نوشابههای گازدار پرهیز کنید.
این نکته را به خاطر داشته باشید که هیچ یک از مطالعات قطعی نبوده است و تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اما اجتناب از برخی غذاها ممکن است به کاهش خطر ابتلا به آکنه کمک کند.
در عین حال، افزودن برخی مواد غذایی دیگر به رژیم غذایی میتواند به شفافیت و سلامت پوست شما کمک کند که چند مثال را در ادامه خواهید دید
برای شفاف شدن پوست چه غذاهایی بخوریم؟
در اینجا غذاهایی وجود دارد که میتوانید برای شفاف نگه داشتن پوست و جلوگیری از بروز آکنه به رژیم غذایی خود اضافه کنید:
1. غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا 3
برخلاف اسیدهای چرب امگا 6، اسیدهای چرب امگا 3 دارای خواص ضد التهابی هستند.
کسانی که از رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا 3 پیروی میکنند، سطح کمتری از آکنه دارند.
بنابراین، از غذاهایی مانند سالمون، ساردین، شاه ماهی، روغن کانولا و سایر ماهیها مانند ماهی تن، گربه ماهی، میگو و صدف بیشتر استفاده کنید. اینها به افزایش مصرف چربیهای امگا 3 کمک میکنند.
2. پروبیوتیک ها
پروبیوتیک ها پروتئینهای ضد باکتریایی تولید میکنند و از رشد باکتری P. acnes و S.aureus جلوگیری میکنند. هر دوی این باکتریها عامل ایجاد آکنه هستند.
3. چای سبز
چای سبز حاوی پلی فنول هایی است که به عنوان ضد التهاب و ضد میکروب عمل میکنند. برخی شواهد نشان میدهد که این پلی فنول ها به کاهش تولید سبوم اضافی و مهار رشد P. acnes کمک میکنند.
4. زردچوبه
زردچوبه حاوی کورکومین است، ترکیبی که مسئول فواید درمانی آن است. چه به صورت خوراکی مصرف کنید و چه به صورت موضعی، زردچوبه میتواند به درمان بیماریهای پوستی مانند آکنه کمک کند.
5. غذاهای غنی از ویتامینهای A، D، E، و روی
این ویتامینها به حفظ سلامت پوست کمک میکنند. کمبود این ویتامینهای ضروری اغلب منجر به بروز آکنه میشود.
میتوانید تخم مرغ، کلم بروکلی، ماهیهای چرب مانند ماهی خال مخالی و تن، آجیل، دانهها و حبوبات را برای تامین این ویتامین ها میل کنید.
6. رژیم غذایی مدیترانهای
رژیم غذایی مدیترانهای شامل خوردن مقدار زیادی پروتئین، سبزیجات تازه، غلات کامل، گیاهان و ادویه جات، غذاهای دریایی، دانهها، حبوبات و روغن زیتون فوق بکر است.
غذاهایی مانند پنیر، مرغ و تخم مرغ در حد اعتدال مصرف میشوند، در حالی که غذاهای فرآوری شده، غلات تصفیه شده و نوشیدنیهای شیرین کاملاً حذف میشوند. مشخص شده است که پیروی از رژیم غذایی مدیترانهای خطر ابتلا به آکنه را کاهش میدهد.
سخن انتهایی
اهمیت رژیم غذایی در حفظ سلامت کلی پوست را نمیتوان نادیده گرفت و داشتن یک رویکرد جامع برای کاهش آکنه و بهبود سلامت پوست مورد نیاز است. استفاده از ماسک صورت آلوئه ورا برای شفافیت بیشتر و جوانسازی پوست هم پیشنهاد می شود.
اگر پس از استفاده از محصولات مراقبتهای مناسب از پوست، انجام تنظیمات رژیم غذایی و توسل به درمانهای بدون نسخه، بهبودی را مشاهده نکردید، باید با پزشک خود مشورت کنید.
درمان زودهنگام میتواند عزت نفس شما را افزایش دهد و در عین حال از ایجاد جای زخم نیز جلوگیری کند.
1 دیدگاه برای “برای جوش صورت چی نخوریم و چی بخوریم؟”
عالی بود ممنون از مطالبتون 🙂