چگونگی تشویق فرزند به روزه داری
تشویق فرزند به روزه داری و اینکه چجوری فرزندمون رو برای روزه گرفتن تشویق کنیم؟ این روزا که توی حال و هوای ماه مبارک رمضان هستیم، به عنوان مادر خانواده دوست داریم فرزندانمون هم از برکات این ماه استفاده کنن و بتونن با انجام عبادات و علی الخصوص روزه، به خداوند نزدیک تر بشن.
اما بچه های نسل جدید شاید با توجه به فرهنگ سازی های غلط یا هر دلیل دیگه ای، کمتر با این مسائل آشنا هستند و باید بلد باشید که چجوری اون ها رو برای این کار ها مشتاق (دقت کنید از عبارت مشتاق استفاده کردیم، نه کلمه وادار کردن!) کنید.
پس اگه دوست دارید بتونین گامی به سمت تشویق فرزندتون برای روزه گرفتن بردارید، مقاله درستی رو انتخاب کردید. چون ما توی این مقاله از مجله 70 کالا قراره یک سری نکات تربیتی لازم که کمک حال شما هست رو بررسی کنیم، پس با ما همراه باشید و اگه این مطلب به دردتون خورد حتما وقت دعا ما رو هم یاد کنید.
تشویق فرزند به روزه داری
1- پله به پله پیش برید
همه ما می دونیم که سن 9 سالگی برای دخترا و 15 سالگی برای پسرا، سن تکلیف هست و از این سن روزه گرفتن بهشون واجب می شه.
اما به نظرتون، اگه فرزندتون قبل از سن تکلیف با آداب و رسوم روزه، فلسفه و دلیل روزه گرفتن، ارزش روزه گرفتن و تاثیرات مثبتش هیچ آشناییتی نداشته باشه، براش سخت نیس بخواد یهویی با همه این ها کنار بیاد؟
پس شما به عنوان پدر یا مادر خانواده باید سعی کنید از همون سنین کودکی با فرزندتون صحبت کنید و مثلا وقت سحر به بهونه دور هم بودن اون رو بیدار کنید تا بتونه کم کم ذهنش آماده بشه.
حتی تشویقش کنید که تا حد توانش روزه بگیره (همون روزه کله گنجشکی که بزرگترامون بهمون می گفتن)، فقط اینکه مبادا بهش سخت بگیرید و باعث بشید دل زده بشه، بزارید هر وقت تشنه شد افطار بکنه.
2- الگو بودن مهمترین تشویق
روانشناسان معتقد هستن که کودک و نوجوان، چشم و گوش خودشون رو مثل یک آیینه در برابر رفتارهای بزرگ ترهای خودشون به کار می گیرن و رفتار های اون ها رو منعکس می کنن و از خودشون بروز میدن.
دقت داشته باشید که فقط توی قالب جمله و نصیحت نمی شه ارزش روزه داری رو به فرزندتون یاد بدید، درواقع زمانی که شما و همسرتون به عنوان مادر و پدر، توی روز های گرم تابستون صبوری نشون بدید و با وجود خستگی کار، گشنگی رو تحمل کنین و تا زمان فرا رسیدن افطار به جای گله و شکایت از گرسنگی و تشنگی و گرمی هوا از ثواب و برکات و فواید روزه حرف بزنید.
با این کار با زبون غیر کلامی دارید اون رو تشویق به انجام روزه گرفتن می کنید.
3- فلسفه روزه گرفتن رو به فرزندتون بگید
یکی از اشتباهات رایج بین والدین اینه که اصلا به فلسفه روزه اشاره نمی کنن و فقط از جنبه خوردن و آشامیدن و اینجور چیزای مادی حرف می زنن!
در صورتی که باید به فرزندتون این درک رو بدید که خود امر نخوردن و نیاشامیدن به خاطر هدف عمیق تری به نام افزایش تقوا و صبوریه.
ارزش صبوری و تقوا رو براش برجسته کنید تا بدونه یک روزه که منجر به صبور تر شدن می شه، نهایتا توی زندگی و شغل و درس اون به طور غیر مستقیم اثر میزاره.
4- درک حال فقرا و نیازمندان
بچه ها، معصوم هستن بنابراین اگه این موضوع رو برای اون ها مطرح کنید، احتمالا تا حد زیادی قانع بشن، یعنی اینکه بهشون بگید برای درک بهتر حال فقرا و نیازمندان لازمه روزه گرفته بشه تا رفتارمون با اونها مهربان تر بشه و وقت کمک کردن به این افراد، دست و دلباز تر بشیم.
حتی می تونین توی این ماه عزیز با همراهی فرزندتون به نیاز مندان کمک برسونید تا فرزندتون متوجه بشه خدا و دین اسلام، هوای افراد مظلوم رو دارن و اینجوری مهر خدا و دستوراتش در دل فرزندتون نقش می بنده.
امیدوارم این مطلب به شما کمک کرده باشه، اگر از این مطلب خوشتون اومد در انتشارش سهیم باشید و اگر نظری دارید این زیر برای ما کامنت کنید و نظرتون رو بگید.
پر فروش ترین محصولات 70 کالا
شیشه مکارتی چهار گوش کد V2025
نظم دهنده کشو لباس
جا کفشی تاشو
ظرف فریزری پک 5 عددی کد T 2050
درب ادویه پاش مکارتی چفتی s200
راف 2 طبقه جنس ضخیم کد Q 554
باکس لباس اسکلت دار کد B398
باکس بدون در اسکلت دار P6
آویز شال و روسری مارپیچ کد 252
رخت آویز جادویی واندر هنگر 9 خانه جنس عالی
- Design trends (11)
- آرایشی (39)
- آشپزی (33)
- ترفند (53)
- دستهبندی نشده (2)
- سلامت و زیبایی (92)
- کودکان (11)
- مدرسه (3)
- مقالات آموزشی (202)
- هوش مصنوعی (1)