طرز تهیه شوری گل کلم خانگی خوشمزه
بریم با هم ترشی گل کلم خانگی درست کنیم
طرز تهیه شوری گل کلم خانگی خوشمزه و مجلسی
گل کلم شور از اون خوراکی هاییه که همیشه سر سفره های ایرانی یه گوشه نشسته؛ چه زمستون باشه کنار آبگوشت و عدسپلو، چه تابستون با یه لقمه نون و پنیر. طعم ترد و خوش نمکش باعث میشه هر لقمه غذا حال و هوای خاص خودش رو پیدا کنه. درست کردنش تو خونه هم به قدری سادهست که بعد از یه بار امتحان، دیگه دلت نمیخواد شور آماده بخری. فقط کافیه گل کلم و سبزیجات رو خرد کنی، محلول نمک و سرکه رو آماده کنی و همه رو با عشق بچینی تو ظرف نگهداری.
برای اینکه شوریات سالم و خوش طعم بمونه، ظرف نگهداری خیلی مهمه. اگه مواد رو توی بانکه شیشه ای بریزی، خیالت راحت باشه که نه هوا میره داخل، نه بو و مزه تغییر میکنه. اینجوری حتی بعد از چند ماه هم وقتی دبه رو باز میکنی، همون بوی تازه و خوشمزه روز اول رو میکشه بیرون!
با 70 کالا همراه باشین.
مواد لازم برای تهیه شوری گل کلم خانگی
برای اینکه یه شوری خوش طعم و مجلسی داشته باشیم، بهتره مواد رو از همون اول با دقت و کیفیت خوب انتخاب کنیم:
- گل کلم تازه: ۱ عدد بزرگ، سفید و بدون لکه
- هویج: ۳ عدد، برای رنگ و شیرینی طبیعی
- ساقه کرفس: ۲ عدد، برای عطر و تردی بیشتر
- سیر: ۵ تا ۶ حبه، پوست گرفته
- فلفل سبز یا قرمز تند: ۲ عدد (اختیاری، برای عاشقان تندی!)
- سنگ نمک: ۸ قاشق غذا خوری، بهتره طبیعی و بدون ید باشه
- سرکه سفید: نصف لیوان، برای تثبیت رنگ و جلوگیری از کپک
- آب جوشیده: ۱۲ لیوان، کاملاً خنک شده قبل از استفاده
نکته: انتخاب مواد باکیفیت باعث میشه نتیجه کار همون شوری ترد و خوشمزهای باشه که همه تحسینش کنن.
مراحل تهیه شوری گل کلم خانگی
حالا که مواد رو آماده داریم، وقتشه بریم سراغ ساخت این شوری خوشمزه، مرحله به مرحله و بدون عجله.
۱. آماده سازی سبزیجات
گل کلم رو اول خوب بشور که هیچ گرد و خاک یا برگ پوسیدهای روش نمونه، بعد گلچه هاش رو جدا کن و به اندازه متوسط خرد کن؛ نه خیلی ریز که له بشه، نه خیلی درشت که مزه نگیره. هویجها رو هم پوست بگیر و حلقه حلقه یا خلالی خرد کن تا توی دبه کنار گل کلم، زیبایی رنگی قشنگی بده. ساقه های کرفس رو هم به تکه های سه چهار سانتی ببُر، چون هم عطر خوبی دارن و هم شوری رو تردتر میکنن.
۲. آماده کردن آب نمک و سرکه
داخل یه قابلمه بزرگ ۱۲ لیوان آب بریز و بذار روی حرارت تا به جوش بیاد. وقتی آب جوشید، سنگ نمک رو اضافه کن و صبر کن کامل حل بشه. بعد از اون، نصف لیوان سرکه سفید رو بریز داخل و یکی دو دقیقه بذار بجوشه. حالا شعله رو خاموش کن و اجازه بده محلول کاملاً خنک بشه؛ این مرحله مهمه چون اگه محلول داغ رو بریزی روی سبزیجات، بافتشون نرم میشه و تردیشون از بین میره.
۳. چیدمان مواد در دبه
وقتی محلول خنک شد، دبهای که تمیز و خشک هست رو آماده کن. بهتره از بانکه های شفاف استفاده کنی تا هم داخلش رو ببینی، هم مواد رنگشون رو سالم نگه دارن. اول چند گلچه گل کلم کف دبه بذار، بعد یک لایه هویج و چند تکه کرفس، و در آخر چند حبه سیر و شاید یکی دو تا فلفل تند برای عطر و مزه بیشتر. ادامه بده تا همه مواد توی دبه جا بشن.
۴. اضافه کردن محلول
محلول آب نمک و سرکه رو تا جایی بریز که کامل همه مواد رو بپوشونه. حواست باشه هیچ بخشی از مواد بیرون از آب نمونه چون باعث کپک زدن میشه.
۵. مدت نگهداری
دبه رو درش رو محکم ببند و بذار در جای خنک، تاریک و دور از نور خورشید. معمولاً بعد از ۷ تا ۱۰ روز شوری آماده سرو میشه، اما هرچی بیشتر بمونه، مزهاش جاافتادهتر و بهتر میشه.
نکات طلایی برای شوری گل کلم خانگی ترد و خوش طعم
اگه میخوای شوری گل کلم حسابی ترد باشه این نکات رو رعایت کن:
۱. سبزیجات کاملاً خشک باشن
بعد از شستن گل کلم، هویج و کرفس، بذار توی آبکش تا آبشون کامل بره. حتی میتونی با دستمال تمیز خشک کنی. رطوبت اضافی باعث میشه شوری زود کپک بزنه.
۲. نمک باکیفیت انتخاب کن
سنگ نمک طبیعی یا نمک درشت بدون ید، بهترین گزینهست. نمک یددار رنگ سبزیجات رو کدر میکنه و ممکنه بافت رو نرم کنه.
- سرکه رو دست کم نگیر
سرکه نهتنها مزه رو بهتر میکنه، بلکه مثل یه نگهبان جلوی خراب شدن شوری رو میگیره. نصف لیوان سرکه سفید برای این مقدار مواد عالیه.
- دبه مناسب ماندگاری رو تضمین میکنه
استفاده از دبه های مخصوص نگهداری مواد غذایی باعث میشه نه بو و مزه تغییر کنه و نه کیفیت پایین بیاد.
- فلفل برای تندی دلخواه
اگر عاشق طعم تند هستی، حتما ۲ تا ۳ فلفل قرمز یا سبز تند رو بین لایهها بذار. این کار هم مزه رو خاص میکنه، هم رنگ شوری رو جذابتر.
- جاافتاده شدن مزه
هرچی شوری بیشتر بمونه، مزهاش بهتر میشه. حداقل ۷ روز صبر کن، ولی برای نتیجه عالی بذارش تا دو هفته قبل از اولین سرو.
- نور دشمن شوریه
حتماً دبه رو در جای تاریک نگه دار. نور مستقیم رنگ مواد رو خراب میکنه و مزه رو تغییر میده.
سرو و نگهداری شوری گل کلم
وقتی شوری گل کلمت بعد از چند روز به اون رنگ و طعم دلخواه رسید، وقتشه وارد بخش خوشمزه ماجرا بشی؛ یعنی سرو! برای اینکه هم استفادهاش راحت باشه و هم موندگاریش بیشتر، بهتره شوری رو از دبه بزرگ منتقل کنی به ظرف های کوچیکتر. اینطوری هر بار که بخوای روی سفره بذاری، فقط همون مقدار لازم رو برمیداری و درِ بقیه شوری ها بیدلیل باز و بسته نمیشه.
برای مصرف روزانه، میتونی مواد رو داخل دبه کوچک بریزی و بذاری تو یخچال. این کار دو تا مزیت داره:
۱. مزه و عطر شوری تازه میمونه چون درب دبه اصلی کمتر باز میشه.
۲. فضای یخچال هم خیلی کمتر اشغال میشه و هر وقت مهمون داری، سریع شوری آماده رو میاری سر میز.
یادت باشه اگه شوری گل کلم خانگی رو در دبه کوچیک گذاشتی، حتماً مطمئن بشی دربش کاملاً محکم بسته شده تا بو یا مزهاش تغییر نکنه.
سوالات متداول درباره طرز تهیه شوری گل کلم خانگی
چطور شوری گل کلم کم نمک درست کنیم؟
اگه نمک زیاد برات سنگین یا مضر هست، میتونی از همون اول مقدار سنگ نمک رو کمتر بریزی (حدود نصف مقدار معمول). البته باید بدونی نمک کمتر، ماندگاری شوری رو کم میکنه، پس بهتره حتماً بذاری داخل یخچال و سریعتر مصرفش کنی. راه دیگه اینه که بعد از آماده شدن شوری، قبل از خوردن، کمی با آب سرد بشوریش تا نمکش کمتر بشه.
آیا می شود شوری گل کلم خانگی را با خیار و هویج ترکیب کرد؟
بله، حتی این ترکیب یکی از شوری های رنگارنگ و خوشطعمِ محبوبه. میتونی کنار گل کلم، حلقه های هویج و خیار قلمی رو هم بذاری تو دبه. فقط باید دقت کنی اندازه برشها مشابه باشه تا همزمان جا بیفتن و بافتشون خراب نشه.
چگونه از کپک زدن جلوگیری کنیم؟
کپک زدن معمولاً به خاطر باقی موندن مواد بیرون از آب نمک یا وجود رطوبت اضافی رخ میده. برای پیشگیری:
- همه مواد باید کامل زیر آب نمک و سرکه باشن.
- سبزیجات رو قبل از چیدن، کامل خشک کن.
- از دبه تمیز و دربمحکم استفاده کن مثل دبه پلاستیکی درب محکم.
- شوری رو در جای خنک و تاریک نگه دار، یا بعد از آماده شدن تو یخچال بذار.
امیدواریم از مقاله “طرز تهیه شوری گل کلم خانگی خوشمزه و مجلسی” لذت برده باشید و شوری های خوشمزه برای خانواده درست کنین و کنار هم لذتش رو ببرید.
پر فروش ترین محصولات 70 کالا
شیشه مکارتی چهار گوش کد V2025
نظم دهنده کشو لباس
جا کفشی تاشو
ظرف فریزری پک 5 عددی کد T 2050
درب ادویه پاش مکارتی چفتی s200
روبالشتی سفری ضد باکتری G656
راف 2 طبقه جنس ضخیم کد Q 554
باکس بدون در اسکلت دار P6
باکس لباس اسکلت دار کد B398
آویز شال و روسری مارپیچ کد 252
- Design trends (11)
- آرایشی (41)
- آشپزی (38)
- ترفند (58)
- دستهبندی نشده (2)
- سلامت و زیبایی (95)
- کودکان (13)
- مدرسه (5)
- مقالات آموزشی (231)
- هوش مصنوعی (2)